Interview met early user Krinkels BV

Marc Bolier is algemeen directeur bij Krinkels BV
21 maart 2021

Interview met early user Krinkels BV

Vijf toonaangevende bedrijven nemen de RECO eTrac binnenkort als eersten in gebruik. Wie zijn zij, wat doen zij om hun CO2-uitstoot te verminderen en waarom kiezen zij voor de RECO eTrac? We vragen het hen zelf. Deze week spreken we met Marc Bolier, algemeen directeur bij Krinkels BV.

Over Krinkels BV

Krinkels BV bestaat al ruim 65 jaar. De bloemenwinkel van waaruit oprichter Leo Krinkels zijn onderneming in 1956 begon, is inmiddels een grote totaal aannemer met meer dan 2000 medewerkers en vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Engeland en Frankrijk. Het bedrijf is specialist in onderhoud, aanleg en beheer van de openbare ruimte op het gebied van groen, infra, water en sport. Zo maaien de medewerkers van Krinkels de bermen, verzorgen zij het onderhoud van bomen langs wegen en leggen sportvelden aan. Maar ook op andere terreinen is Krinkels actief: zo houdt het bedrijf 's-winters de perrons sneeuwvrij en zorgt het ervoor dat de verlichting langs de snelwegen werkt.

Goede voorbeeld

Marc Bolier is nu bijna vijf jaar algemeen directeur bij Krinkels en wil grote stappen maken als het gaat om CO2-reductie. Zijn boodschap: "Wie een schonere wereld wil, moet zelf het goede voorbeeld geven." Daarom is zijn bedrijf al vroeg begonnen met het investeren in duurzame innovaties en technieken en scoort het hoog op de MVO- en CO2-prestatieladders. Bolier: "Als grote groenaannemer hebben we een voorbeeldfunctie. Bovendien zijn we het grootste deel van de tijd actief in de openbare ruimte. We hebben daarom de regelgeving niet afgewacht maar zijn zelf al in 2013 gestart met het elektrificeren van onze bedrijfsvoertuigen. En in 2017 hebben we een vooruitstrevend plan opgesteld om onze CO2-uitstoot drastisch te verlagen. Hierin staat onder andere dat in 2023 90% van onze handgereedschappen elektrisch moet zijn. Eind van dat jaar moet dit ook gelden voor 50% van ons wagenpark (in 2019 had Krinkels de primeur als eerste gebruiker van de Mercedes eVito bestelwagen - red.) en 30% van onze onderhoudsmachines."

RECO eTrac

Met het oog op de verduurzaming van haar materieel toonde Krinkels al in een vroeg stadium belangstelling voor de elektrische werktuigdrager die door Royal Reesink bedrijven Motrac Industries in samenwerking met Jean Heybroek werd ontwikkeld. En stapte vervolgens in als early user van de RECO eTrac. Bolier: "Onze huidige werktuigdragers maken allemaal nog gebruik van fossiele energie. We zijn dan ook erg blij dat er nu een volwaardig elektrisch alternatief is." Waarom kiest Krinkels voor de RECO eTrac? Bolier: "Deze elektrische werktuigdrager komt bij ons naar voren als meest betrouwbaar, gebruiksvriendelijk en duurzaam. En, voor ons ook heel belangrijk: we kunnen een hele dag met de RECO eTrac borstelen."

Gewaardeerd

De participatie rond de RECO eTrac is onderdeel van een samenwerking die al vele jaren duurt. Bolier: "We zijn al vanaf het allereerste begin klant van Jean Heybroek. De samenwerking ontstond met de levering van Toro machines, waarvan we er inmiddels zo'n 50 à 60 hebben lopen. We kiezen voor Jean Heybroek vanwege de kwaliteit van de producten en de goede service." De relatie tussen beide bedrijven is dan ook bijzonder goed. Bolier: "We komen er altijd goed uit met elkaar en voelen ons als klant echt gewaardeerd. Ook in dit project. We vinden het een eer om als een van de eersten te mogen participeren."

Binnenstedelijk groenonderhoud

Waar gaat Krinkels de RECO eTrac straks als eerste inzetten? Bolier: "Onze mensen in Alkmaar zijn door de Gemeente Haarlemmermeer betrokken bij een groot binnenstedelijk groenonderhoud project dat voor 90% elektrisch zal worden uitgevoerd: van de voertuigen en de maaiers tot de bakfiets en het handgereedschap. De RECO eTrac gaan we hier inzetten voor de onkruidbestrijding. En straks hopen we de werktuigdrager ook in te kunnen zetten bij de gladheidsbestrijding rond bijvoorbeeld ziekenhuizen, stations en universiteiten. Dit gebeurt nu nog door pick-ups en kleine tractoren. Er lijkt ons niets mooiers dan dit onderhoud straks duurzaam te kunnen uitvoeren!"

‘Verduurzaming begint bij jezelf‘

Houd mij op de hoogte!

Graag houden wij u op de hoogte van de
ontwikkelingen. Meld u aan voor onze updates,
zodat we u snel kunnen informeren.

Ontstaan uit een intensieve samenwerking tussen verschillende dochterbedrijven van Royal Reesink.

Jean Heybroek en Reesink Turfcare BE zijn verantwoordelijk voor de verkoop van de RECO eTrac in Nederland en België.
Heeft u belangstelling of vragen, neemt u dan contact met ons op:

The Nederland

Jean Heybroek BV
Arne van der Valk
+31 6 51986502
avdvalk@jeanheybroek.com
www.jeanheybroek.com

Belgium

Reesink Turfcare BE BV
Jonas Meulebrouck
+32 476 881506
jonas.meulebrouck@reesinkturfcare.be
www.reesinkturfcare.be

Denemarken

Reesink Turfcare DK
Carsten Brandt
+45 40 16 73 74
carsten.brandt@reesinkturfcare.dk
www.reesinkturfcare.dk