Interview met Gerrit van der Scheer over de RECO eTrac

25 mei 2021

Interview met Gerrit van der Scheer over de RECO eTrac

Royal Reesink werkt aan duurzame oplossingen

Royal Reesink en haar dochterondernemingen zijn continue bezig met de vraag hoe ze samen met klanten en leveranciers kunnen werken aan innovatieve en milieuvriendelijke oplossingen. Een mooi voorbeeld daarvan is de ontwikkeling van de RECO eTrac, de volledig emissieloze werktuigdrager voor groenonderhoud.

Gerrit van der Scheer, CEO Royal Reesink: “Al onze bedrijven, en zeker die veel met en in de openbare ruimte bezig zijn, zien de noodzakelijke aandacht voor het klimaat. Duurzaam produceren is voor ons dan ook geen verplichting die wij vanuit de overheid opgelegd krijgen, maar is een onderwerp waarin we zelf geloven. Daarom hebben wij er een businessplan van gemaakt waarmee wij actief aan de slag zijn gegaan. Ik zeg altijd: wij zijn de vooruitgeschoven ambassadeurs in de markt, dus wij moeten zo snel mogelijk trends oppakken en vertalen naar de toekomst. Dit doen we veelal in samenwerking met onze leveranciers. Als zij dit niet kunnen, en het zijn niche markten, dan kijken we of we dit in eigen beheer kunnen realiseren. Zo is het ook gegaan bij de RECO eTrac.”

Inspelen op de vraag uit de markt

De bedrijven van de divisie Reesink Turfcare werkten al succesvol met een mechanisch aangedreven werktuigdrager die gebruik maakt van fossiele brandstof. Al vroeg zagen de productspecialisten dat er een markt is voor emissie loze machines en werden er plannen ontwikkeld voor de realisatie ervan. Royal Reesink heeft met haar bedrijf Motrac Industries de technische know how in huis. De mate van innovatie waarmee het voertuig is samengesteld, is te danken aan de ruime ervaring op het gebied van elektrische engineering en aandrijftechnieken bij Motrac Industries.

Ervaren in elektrische aandrijving

Binnen Royal Reesink worden veel elektrische heftrucks verkocht, na doorontwikkeling functionerend op lithium-ion-accu's. Eerder bouwde Motrac Industries samen met machineleverancier Kuhn voor de veeteelt een voermengmachine om naar hybride, waardoor er een licht voertuig voor kan. Van de Kaweco-wielladers zal in de toekomst ook een elektrische versie leverbaar zijn.

Strenge eisen

Gerrit van der Scheer: “Overheden moeten voldoen aan strenge eisen om de klimaatdoelstellingen te kunnen behalen. Ook worden er eisen gesteld aan geur-uitstoot en elektrisch rijden. Aan die vraag willen we graag voldoen. Maar wij gaan verder. Voor ons is duurzaamheid ook gebruiksgemak en een milieuvriendelijk productieproces. Dit alles hebben wij meegenomen in de ontwikkeling van de RECO eTrac. Want als bijvoorbeeld je grondstoffen niet milieuvriendelijk worden gemaakt, of je moet meerdere keren per dag terug om je accu op te laden, dan is groen ineens niet zo groen meer.”

Hoogstaand product

Dat de klanten geloven in het concept van de RECO eTrac blijkt wel uit de vele pre-orders die er binnen kwamen. De combinatie van milieueisen, ergonomische voordelen, het stoere uiterlijk en de hoge kwaliteit van de toepassingen spreken klanten zeer aan. Gerrit Van der Scheer: “Klanten weten dat ze met de RECO eTrac verzekerd zijn van een kwalitatief hoogstaand product dat voldoet aan de laatste normen. Deze wetenschap geeft ze rust en een comfortabel gevoel. En het appelleert ook aan de waarde die zij hechten aan een goed milieu. We leven tenslotte allemaal op dezelfde aarde, waarop we zuinig moeten zijn. De RECO eTrac vertegenwoordigt dit allemaal.”

 

‘RECO eTrac staat voor milieuvriendelijk, gebruiksgemak en verantwoord produceren.‘

Houd mij op de hoogte!

Graag houden wij u op de hoogte van de
ontwikkelingen. Meld u aan voor onze updates,
zodat we u snel kunnen informeren.

Ontstaan uit een intensieve samenwerking tussen verschillende dochterbedrijven van Royal Reesink.

Jean Heybroek en Reesink Turfcare BE zijn verantwoordelijk voor de verkoop van de RECO eTrac in Nederland en België.
Heeft u belangstelling of vragen, neemt u dan contact met ons op:

The Nederland

Jean Heybroek BV
Arne van der Valk
+31 6 51986502
avdvalk@jeanheybroek.com
www.jeanheybroek.com

Belgium

Reesink Turfcare BE BV
Jonas Meulebrouck
+32 476 881506
jonas.meulebrouck@reesinkturfcare.be
www.reesinkturfcare.be

Denemarken

Reesink Turfcare DK
Carsten Brandt
+45 40 16 73 74
carsten.brandt@reesinkturfcare.dk
www.reesinkturfcare.dk