Onlangs zijn de nieuwe budgetten voor de MIA\Vamil en de BOSA subsidieregelingen bekendgemaakt. Voor 2024 bedragen deze respectievelijk € 192 miljoen (MIA), € 25 miljoen (Vamil) en € 79 miljoen (BOSA). Dit biedt u als ondernemer interessante mogelijkheden met de RECO eTrac!

MIA

De RECO eTrac is opgenomen in de Milieulijst met bedrijfsmiddelen en technieken die minder belastend zijn voor het milieu. Hiermee kunt u als ondernemer mogelijk profiteren van verschillende landelijke en lokale subsidieregelingen. De RECO eTrac staat op de milieulijst onder code E3413 Elektrisch aangedreven mobiel werktuig.

Met de subsidieregeling MIA (Milieu-investeringsaftrek) krijgen ondernemers belastingvoordeel als zij investeren in bedrijfsmiddelen of technieken die op de Milieulijst staan en die voldoen aan de daarin gestelde voorwaarden. De investeringsaftrek van de MIA kan oplopen tot 27% van het investeringsbedrag. Deze aftrek komt bovenop de gebruikelijke investeringsaftrek.

BOSA

Voor de subsidieregeling Stimulering Bouw en Onderhoud Sportaccommodaties (BOSA) is in 2024 een budget van € 79 miljoen beschikbaar. Dit bedrag wordt verdeeld op volgorde van binnenkomst van de aanvragen. Met de regeling kunnen organisaties subsidie aanvragen voor bouw- en onderhoudskosten van sportaccommodaties en voor de aanschaf van sportmaterialen.

Lokale subsidieregelingen

Naast de landelijke MIA\Vamil en BOSA-subsidieregelingen zijn er verschillende gemeenten in Nederland die het gebruik van duurzame bedrijfsmiddelen en technieken stimuleren met een lokale subsidieregeling. We helpen u graag met het onderzoeken van de mogelijkheden en met een proefberekening. Neem hiervoor gerust contact met ons op!